Afyonkarahisar ve Denizli İl sınırları içinde bulunan Akdağ Tabiat Parkımız Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 49.Milli Parkımız olarak Akdağ Milli Parkı 18 Ocak 2024 Perşembe tarih ve 32433 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı olarak Resmi Gazetede ilan edilmiştir.
Akdağ Tabiat Parkı, 14.692 ha büyüklüğündedir. 5.463 ha'ı Afyon ili Sandıklı ilçesinde 9.229 Ha'sı Denizli İli Çivril İlçesinde kalmaktadır. Tabiat parkı jeolojik, jeomorfolojik ve hidrojeolojik karakterinin yanı sıra Türkiye'deki 3 fitocoğrafik bölgenin geçiş sahası üzerinde bulunduğundan tür ve ekosistem çeşitliliği açısından zengindir. Hassas koruma bölgesi olarak tanımlanan tabiat parkının güneybatı, güney ve güneydoğu bölümlerinde; Kızılgeyik, Yılkı atı yaşam alanlarının bir kısmı yaşlı karaçam ormanları, alpin alanlar, doğal peyzaj alanlar, Porsuk meşceresinin ve endemik türlerin bulunduğu alanlardır. Kocayayla, Menteş ve Çivril girişinde bulunan kontrollü kullanım bölgesi hariç olmak üzere hassas koruma bölgesinin kuzeyinde kalan alanın tamamı ise sürdürülebilir kullanım bölgesi olarak ayrılmıştır.
Alanın en önemli kaynak değeri faunasıdır. Başta kızıl geyik olmak üzere; nesli tehlike altında olan sakallı akbaba ve kızıl akbaba ile yılkı atları ve birçok yaban hayvanı türleri bulunmaktadır. Alanın bir diğer kaynak değeri ise Tokalı Kanyonudur. Akdağ ve çevresi bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun bir tabiat parçasıdır.
Aktiviteler:Tabiat Yürüyüşü, Kampçılık, Flora ve Fauna Gözlemciliği, Foto Safari, Dağ Bisikleti, Av turizmi, Sportif Olta Balıkçılığı, Dağcılık, Macera Turizmi ( Kanyon Geçişi-Kanyoning) , Yayla Turizmi, vs. faaliyetler yapılabilir.